Doe jij als moeder ook zo hard je best?

Om alles in goede banen te leiden. Je kind zo goed mogelijk op voeden tot een evenwichtige persoon. Het lastige gedrag van je kind onder controle proberen te krijgen. Straffen. Belonen. Je kind helpen met school en huiswerk. De problemen van je kind zoveel mogelijk oplossen. Je kind alle ruimte geven. Een goede moeder zijn.

Ben je ook steeds op zoek naar hoe het nog beter kan?

Door volop boeken te lezen hoe je je kind het beste kunt opvoeden. Op internet te zoeken naar de beste opvoedtips. Cursussen te volgen hoe je het best met je kind kunt communiceren. Hoe je je kind nog beter kan helpen en hoe je met het lastige gedrag om kunt gaan.

En lijkt het nauwelijks te helpen?

En al die opvoedtips die je uitprobeert of al die hulp die je biedt, lijken nauwelijks effect te hebben. Soms heel even. Maar dan lijkt het weer uitgewerkt. Of je vindt het lastig om het consequent vol te houden. En soms lijkt het te werken maar je vermoed dat je kind dat doet omdat je kind bang is dat je boos wordt.

Word je er ook soms zo moe van?

Je komt niet meer aan je eigen dingen toe. Je hebt regelmatig een kort lontje en schiet uit je slof. En daar voel je je dan weer schuldig over want je gunt je kind een hele leuke en lieve moeder die altijd vriendelijk en begripvol blijft. Je wil niet dat je kind gekwetst raakt. Zeker niet door dingen die jij als moeder doet of zegt.

Je bent niet de enige!

Maar hoe moet het dan? Want:

 • Je maakt je regelmatig zorgen om je kind.

  Want je wil graag dat het goed gaat met je kind. Dat het gelukkig is.

Wij moeders maken ons regelmatig zorgen om ons kind. Eten ze wel goed, slapen ze wel genoeg, waarom heeft mijn kind zoveel driftbuien of is het zo vaak ziek. Waarom kan hij niet zo goed voor zichzelf opkomen. Waarom lijkt ze vaak zo bangig? Dat is heel normaal. Maar soms krijgen deze zorgen de overhand. Vraag je je af wat er toch aan de hand is met je kind, lig je er 'snachts wakker van en vraag je je af hoe je kind nou toch kunt helpen.

 • Je kind vertoont lastig gedrag

  Terwijl je graag wil dat je kind zich 'goed' gedraagt.

Hoeveel we ook van ze houden, af en toe zouden we ze wel achter het behang willen plakken omdat ze niet doen wat we vragen, alles laten slingeren, ruzie maken met hun broer of zus, met geen stok vooruit te branden zijn. Je vraagt je af hoe je dit moet oplossen.

 • Je hebt regelmatig strijd met je kind,

  terwijl je graag harmonie in huis wilt.

Je wil heel graag dat het gezellig en harmonieus gaat in je gezin. En je neemt je voor om de kinderen liefdevol te benaderen. Maar dan doen ze niet wat je zegt. En je merkt dat je boos wordt, uit je slof schiet en begint te commanderen. Je kind schiet in de weerstand en reageert boos of gelaten. Je vraagt je af hoe je dat toch kunt voorkomen.

 

Het kan ook anders!

 

 

Mijn naam is Anne-Marie Gooren

Ik ben moeder van 2 dochters
en werk als coach en Kindertolk©

 

Ik weet uit eigen ervaring dat we met onze kinderen heel veel liefde, geluk, en plezier ervaren , maar net zo goed ook heel frustraties, irritaties en zorgen. En ook dat we zo hard ons best doen. Het heel goed willen doen.

Het is mijn missie om moeders, zoals jij, te helpen hoe je weer rust en ontspanning creeërt voor jezelf en je kind zodat jullie gemak en plezier ervaren in jullie gezin.

Door anders naar het probleem te kijken!

Niet door:

je te richten op het gedrag of op het kind.

Niet door nog harder je best te doen. Niet door nog meer opvoedtips te zoeken. Niet door je nog verantwoordelijker te voelen.


Zodat je weer:

 • rust en ontspanning creert voor jezelf
 • en je kind

en daarmee

 • weer gemak en plezier ervaart in je gezin
 • weer geniet!

Maar door:

onze aandacht te verleggen naar de ouder. Door met compassie aan de slag te gaan met de ouder.

Nb. Wil je hier meer over lezen, lees dan verder bij mijn visie.

 

Wil jij meer weten? Neem dan nu contact met mij op

via 06 - 53813418 of coach@annemariegooren.nl

of lees verder op...